Ontdek de authentieke coach in jezelf

Feb 19, 2024

De verleiding van het masker

Laten we eerlijk zijn, in het levendige landschap van coaching is het verleidelijk om een masker op te zetten. We laten onszelf zien als gepolijste versies van wie we denken dat we moeten zijn. Maar hier is de catch: achter die façade schuilt een schat aan onbenut potentieel dat smeekt om gezien te worden.

Zo had ik een heel mooi gesprek met een directeur van een school. Hij gaf aan nooit boos te worden of hevige emoties te voelen. Mijn ogen worden altijd heel groot als ik iemand zo’n uitspraak hoor doen. Hij zette dan onbewust een masker op, wat hem beschermt om even niet te voelen. Zijn team liep niet lekker en er was weinig vertrouwen. Toen ik hem liet inzien dat zijn collega’s konden voelen dat er iets speelde onder de oppervlakte, realiseerde hij zich pas dat hij een masker droeg. Na ons gesprek is hij zich kwetsbaarder op gaan stellen en deelt hij met zijn team wat het met hem doet. En nu zie je gewoon hoe er vertrouwen en verbinding ontstaat. De potentie van zijn gevoelige kant komt ineens naar buiten en dat was precies waar dit team behoefte aan had. Die gevoelige kant heeft hij nooit mogen laten zien en dus is hij die gaan verbergen.

Het besef dat we vaak onbewust onze ware zelf verbergen achter een masker biedt kansen. Als een verborgen schat liggen onze authentieke emoties en overtuigingen begraven onder lagen van angst en de behoefte aan goedkeuring. Maar wat als we die schat naar de oppervlakte brengen en laten schitteren in al zijn glorie?

Masker opzetten om niet gekwetst te worden

Kwetsbaarheid is de sleutel tot authenticiteit. Er is moed voor nodig om jezelf volledig te laten zien, inclusief je twijfels, angsten en imperfecties. Vooral in de online wereld die vaak de schijn ophoudt van perfectie, is het omarmen van onze kwetsbaarheid een daad van moed en kracht. Een die heel erg magnetiserend werkt.

Dus, wat is jouw masker? Misschien ben je de altijd-aardige, de supersterke, of de onverschillige. Het is tijd om te onderzoeken welke maskers je draagt en wat erachter schuilt.

Stel je voor: een wereld waarin je jezelf mag zijn, zonder angst voor afwijzing of veroordeling. Een wereld waarin je je authentieke zelf omarmt en bloeit in je eigen unieke kracht. Dat is de wereld die we willen creëren, nietwaar?

Het begint allemaal met zelfacceptatie. Het erkennen dat je meer bent dan je gedrag en dat je het verdient om gezien te worden voor wie je werkelijk bent. Dus, laten we die maskers afwerpen en onze ware zelf omarmen.

Mag ik jouw masker afzetten?

Laten we samen op avontuur gaan in zelf verkenning. Want het is pas wanneer we onze ware zelf omarmen dat we echt kunnen schitteren.

Ben je er klaar voor om de reis naar authenticiteit te beginnen? Doe dan nu de gratis me.scan en ontdek de verborgen schatten die in jou wachten.