Zakelijk Tekenen Training

Vang de essentie van jouw verhaal in een tekening

 

In 6 weken tijd leren hoe je krachtige tekeningen kunt creëren voor jouw werk die je ideeën duidelijk overbrengen, je doelgroep betrekken en de visie van je verhaal uitdragen.

Ik wil dit van jou leren

Wil je jouw verhaal visueel maken?

Wil je:

 • meer creativiteit inzetten, zodat je minder discussies krijgt over bijzaken en mensen in hun hart kunt raken?
 • de visie en de ziel van je bedrijf uitdragen in tekeningen, zodat jouw doelgroep die ook echt kan voelen?
 • duidelijke simpele tekeningen maken van processen, zodat mensen snel begrijpen wat je bedoelt?
 • uittekenen wat de shifts of resultaten zijn die klanten kunnen maken, zodat ze in in overzicht ZIEN wat voor impact je op hun leven kunt maken?
 • coachingssessies inzichtelijk maken met tekeningen, zodat ze bijblijven?
 • medewerkercommunicatie versterken met tekeningen, zodat medewerkers ze ook echt lezen?
 • gedachten uitleggen met tekeningen, om ze concreet te maken?
 • rapporten of projecten uitwerken met tekeningen (in plaats van lappen tekst), zodat de uitkomsten makkelijk gedeeld kunnen worden en mensen de tijd nemen om ze te lezen?
 • tekeningen inzetten op social media, om jezelf te onderscheiden en op te vallen?
 • tekeningen gebruiken in presentaties, zodat je jouw verhaal aan kunt passen aan de doelgroep in het moment

Dan is deze training speciaal voor jou gemaakt!

 

Ik wil zakelijk tekenen

Wat denk je dat de toegevoegde waarde is van zakelijk tekenen voor jouw bedrijf?

Woorden krijgen betekenis met zakelijk tekenen.

INTRODUCING...

ZAKELIJK TEKENEN voor je werk

De kracht van visueel denken inzetten met zakelijk tekenen.

Deze training is voor professionals die hun verhaal willen versterken met tekeningen, ZELFS als je nu niet kunt tekenen. In deze training leer je:

 • Hoe je tekeningen kunt gebruiken om je boodschap duidelijker over te brengen
 • Hoe je de tekening opbouwt, kleurgebruik en waar zit dat 'wauw' effect in?
 • Hoe je tekeningen kunt gebruiken om strategieën en processen te visualiseren
 • Hoe je deelnemers bij zakelijke tekeningen kunt betrekken tijdens presentaties en vergaderingen
 • Hoe je effectieve visuele hulpmiddelen kunt maken om jezelf te onderscheiden 
 • Kortom je leert een nieuwe skill waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben!

Verder gaan we samen aan de slag met jouw eigen verhaal/ boodschap/ content die je visueel wilt maken. Zodat je wat je leert ook gelijk in de praktijk kunt brengen.

Na 6 weken heb jij dus je eigen praatplaat getekend!

#1 DE INTRODUCTIE

Wanneer en waarom zet je zakelijk tekenen in?

Je krijgt van mij je aller eerste teken opdracht om gelijk lekker aan de slag te gaan. Tekenen leer je vooral door het te doen, dus daar gaan we mee oefenen.

#2 DE TEKENAAR

De mindset van een tekenaar.

Tekenen vereist moed en daar ga ik je bij helpen. Dus zelfs als je van jezelf vindt dat je niet kunt tekenen dan ga ik je laten zien hoe je met simpele tekeningetjes jouw verhaal kunt ondersteunen.

In de bonus over tekentechnieken leer ik je een aantal technieken om te gaan tekenen. Deze module gaat vooral over zelfvertrouwen, mindset & moed!

#3 HET VERHAAL

Wat is het verhaal wat je wilt vertellen?

De start van een tekening is meestal een verhaal of een boodschap die je over wilt brengen. Dus is het onwijs belangrijk dat je die helder voor ogen hebt. Ik laat je zien hoe ik mijn nieuwsgierigheid hier inzet.

#4 DE FILTER

Hoe kom je tot de onderliggende boodschap van het verhaal.

Als je een verhaal hebt dan zijn dat vaak heel veel woorden en die passen niet allemaal op 1A4. Dus hoe filter je daar de essentie uit? Aan de hand van voorbeelden laat ik je zien hoe ik dat doe.

#5 DE VERTALING

Hoe vertaal je dit tot beeld?

Woorden en beelden zijn niet altijd 1 op 1 te vertalen. Sommige woorden zijn zo abstract & complex: hoe maak je die visueel? Hoe vang je die in een tekening? Ik geef je mijn gouden tips, zodat jij dat net zo goed kunt als ik. 

#6 DE TEKENING

Hoe zet je de tekening op en structureer je die?

Een goede praatplaat is meer dan een bundeling van losse tekeningen. Er zit een verhaal in de tekening die de lezer over het papier loodst. Ik laat je zien hoe je jouw tekening kunt structureren.

BONUSSEN:

Als je nu instapt in deze training ontvang je:

 • Training tekentechieken: voor als je het spannend vindt om te tekenen of het gevoel hebt dat je nog niet kunt tekenen. In deze training deel ik de tekentechnieken die ik constant gebruik. (twv € 222,-)
 • Training digitaal tekenen: hoe je volledig digitaal op de iPad kunt tekenen en tips & tricks hoe ik dat aanpak. (twv € 111,-)

Wat houdt je tegen om niet nu al te tekenen?

 

Onderstaand redenen hoor ik meestal:

 • Ik heb geen idee waar, hoe en met wie ik dat zou moeten doen.
 • Ik vind de kwaliteit niet professioneel genoeg. Het ziet er slordig uit.
 • Mijn handschrift is onleesbaar.
 • Gewoonte?
 • Ik ben bang hoe anderen er naar kijken.
 • De tekencursussen spraken me niet zo aan.
 • Ik kan niet tekenen.
 • Ik moet er teveel over nadenken.
 • Ik weet niet hoe je dat digitaal doet.
 • Ik doe het al, maar waar ik vooral tegenaan loop is de creatieve rust en ruimte te vinden icm baan.
 • Het kost me te veel tijd voor m'n gevoel.
 • Ik krijg geen steun van mijn collega's, manager, mt, baas.

Hier kom ik en mijn community aan mede enthousiastelingen om de hoek kijken. Samen gaan we deze allemaal tackelen, zodat jij vol zelfvertrouwen kunt tekenen!

IK BEN HASSE.

Ik werk nu 7 jaar als Visual Storytelling. Ik ben begonnen met zakelijk tekenen toen ik merkte dat iedereen om me heen alle projectplannen helemaal zat was, dat we een half uur nodig hadden om een project uit te leggen aan anderen en dat het dan nog steeds niet helemaal duidelijk was.

Ik had gezien dat Apple een pencil uit had gebracht en dat zag er zo onwijs gaaf uit! En toen ben ik alle projecten op mijn iPad gaan illustreren. Mijn collega’s reageerden heel erg enthousiast en mensen begrepen ineens in 5 minuten wat we gingen doen! Vanaf toen was ik hooked. Ik besloot zakelijk tekenaar te worden…

In deze 7 jaar heb ik een aantal workshops zakelijk tekenen gegeven en mensen 1 op 1 gecoacht. Nu kreeg ik de vraag uit mijn netwerk of ik geen training op wil zetten in een groep met een stok achter de deur.... en zo zijn we hier beland.

"I admired Hasse's workmanship so much, that I decided to reach out and ask her to teach me how to draw visuals for business settings. I work for a nonprofit organization and wanted to use art to promote the organizations I work for. Hasse was my art works coach for over 3 months and after working with her my brain now says, 'let's draw that' and 'that'! Way fun! Thank you Hasse! I love getting lost in the process of art."
 
Carol Bryant-Martin

 

 

"Ik werkte al een paar jaar met Hasse haar tekeningen in mijn presentaties. Voor onze 4x4 electric expeditie wilde ik dit graag zelf doen. Hasse heeft me toen geleerd hoe ze dit aanpakt en nu maak ik mijn eigen tekeningen. Het fijne is ook dat ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan voor tips en feedback."

 
Renske Cox - 4x4Electric
"Wauw Hasse, wat ziet je training er onwijs mooi en overzichtelijk uit. En je enthousiasme in alle video's. Vanuit mijn relaxte stoel heb de eerste opdrachten gedaan en mijn hoofd stroomt over met inspiratie. Dankjewel voor deze te gekke training"
 
Mariet Brans
"I admired Hasse's workmanship so much, that I decided to reach out and ask her to teach me how to draw visuals for business settings. I work for a nonprofit organization and wanted to use art to promote the organizations I work for. Hasse was my art works coach for over 3 months and after working with her my brain now says, 'let's draw that' and 'that'! Way fun! Thank you Hasse! I love getting lost in the process of art."
 
Carol Bryant-Martin

 

 

"Ik werkte al een paar jaar met Hasse haar tekeningen in mijn presentaties. Voor onze 4x4 electric expeditie wilde ik dit graag zelf doen. Hasse heeft me toen geleerd hoe ze dit aanpakt en nu maak ik mijn eigen tekeningen. Het fijne is ook dat ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan voor tips en feedback."

 
Renske Cox - 4x4Electric

IK WIL TEKENEN!

Je bent meer dan welkom om mee te doen!

Wat je krijgt:

 • Elke week een nieuwe module (6 totaal)
 • Zelf te volgen in je eigen tijd 
 • Minimaal een jaar lang toegang; ook tot nieuwe lessen die worden toegevoegd.
 • Praktische opdrachten om je verhaal in tekeningen te vangen 
 • Na 6 weken een eigen praatplaat getekend
 • BONUS TRAINING TEKENTECHNIEKEN
 • BONUS TRAINING DIGITAAL TEKENEN

 

 

 

Kijk vooral welke optie werkt voor jou:

 

 

 

Standaard

€ 555

eenmalig

Ik wil graag medoen

In 2 termijnen

€ 288,-

per maand

Ik wil graag medoen

In 4 termijnen

€ 144,-

per maand

Ik wil graag meedoen

Geef je de voorkeur aan betalen via een factuur of heb je een factuur nodig om het te declareren bij je werkgever? Stuur dan even een mailtje aan: [email protected]

HEB JE NOG VRAGEN?

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen, maar stuur me vooral een berichtje!

Twijfel je nog?

 

Je gelooft in de kracht van tekenen, maar zelf kun je niet zo goed en dus voelt het te spannend om professioneel te doen.

Om je heen hoor je zeggen hoe ‘makkelijk’ zakelijk tekenen is, maar de tekeningen die jij maakt voelen heel knullig en vind je niet professioneel overkomen. En dus heb je het verlangen weggestopt en houd je het bij teksten en 1 plaatje dat je altijd gebruikt.

En toen zag je ineens mijn oproep of er mensen zijn die willen leren zakelijk te tekenen binnen hun bedrijf. Je voelt de hoop of het dan misschien toch ook mogelijk is voor jou.

Super logisch dat je je zo voelt. Het is onwijs spannend om je tekeningen met anderen te delen, laat staan dat ze op je vingers kijken terwijl je tekent.

Wat ik heb ontdekt is echter dat er niemand zo kritisch is op een tekening, als de tekenaar zelf…. Mensen krijgen elke dag zoveel informatie op zich af dat ze blij zijn als het in 1 tekening ineens duidelijk wordt. En als het er dan ook nog speels uitziet, worden ze daar zelf vaak vrolijk van.

Bovendien geldt ook hier het cliché: oefening baart kunst!

Het gaat erom dat je het gaat doen. Al doende ga je jouw eigen stijl ontwikkelen. En ik ga je helpen om jouw tekeningen naar een next level te tillen.

Niet alleen hoe je tekent, maar ook hoe je tot dat beeld komt.

Ik gebruik hiervoor 3 stappen: filteren, vertalen en toetsen. Deze methode ga ik je in 6 weken leren, met ruimte en aandacht voor jou als tekenaar. Zo krijg je zelfvertrouwen in jouw tekenkunsten en de tools om van elk verhaal een krachtige tekening te maken. Zodat jij voortaan ook in interactie met anderen die pen oppakt en uittekent wat ze nu echt bedoelen.

Nu is een unieke kans, want je hebt inspraak in hoe ik deze training vorm ga geven. Twee onwijs inspirerende deelnemers doen al mee en ik heb een heleboel mensen die hebben aangegeven interesse te hebben in deze pilot.

Ben jij nieuwsgierig hoe dit voor jou kan werken?

Je bent meer dan welkom om mee te doen. 

Ik wil tekenen!