Waarom zou je jouw talenten ontwikkelen?

Je hoort vast wel vaker dat het slim is om je talenten te ontwikkelen. Maar waarom dat focussen op talenten?

Als je ergens ‘niet goed in bent’ dan heb je snel de neiging om je daarin te willen ontwikkelen. Tenminste zo zit ik in elkaar.

Sinds ik me echter aan het verdiepen ben in natuurlijke kwaliteiten en talenten ben ik die gedachte enigszins gaan nuanceren. Ik wil me nu vooral focussen op het ontwikkelen van mijn talenten. Het voordeel daarvan is dat je je talenten veel makkelijker ontwikkeld, omdat het gedrag is dat van nature bij je past. Waarschijnlijk doe je het stiekem zelfs al.

Focus op waar je goed in bent

Verder is er een super leuk onderzoek gedaan over het ontwikkelen van talenten. Ik heb het hele onderzoek gelinket, zodat je het zelf nog na kunt lezen. Maar hieronder ook een korte samenvatting:

Een onderzoeker aan de University of Nebraska deed rond 1950 onderzoek naar talent voor snellezen. Hij had twee groepen studenten:

  • Studenten die al snel lazen – 350 woorden per minuut
  • Studenten die een normaal leestempo hadden – 90 woorden per minuut

Met dit leestempo konden beide groepen nog steeds begrijpen wat ze lazen.

Beide groepen kregen vervolgens dezelfde snellezen training en vervolgens werd hun leestempo opnieuw gemeten.

De groep studenten met een normaal leestempo (van 90 woorden per minuut) hadden hun leestempo verhoogt naar 150 woorden per minuut. Een serieuze verbetering van 66%.

Wat denk je dat de groep gedaan heeft met een leestempo van 350 woorden per minuut? Kun je nog sneller lezen dan dat terwijl je nog steeds begrijpt wat je leest? Toen ik voor het eerst werd geconfronteerd met dit onderzoek dacht ik: nou die zullen dan wel rond de 500 woorden per minuut lezen ofzo. Maar de echte uitkomst had ik never nooit geraden. Deze groep verbeterde hun leessnelheid tot 2.900 woorden per minuut. Dat is dus een verbetering van 828%. Ik hoop dat je deze cijfers even goed tot je door laat dringen.

En dat je voor jezelf na gaat denken over waar JIJ al goed in bent. Want wow… ga je dan nog heel veel energie steken in waar je niet goed in bent? Of ga je ‘managen’ waar je niet goed in bent en als je energie steken in waar je al goed in bent?!

Lees meer:

Volle Maan in Schorpioen

Volle maan in WeegschaalLeven met de maan! Het bevalt me eigenlijk wel: elke keer een vast moment om te reflecteren en intenties te zetten. En natuurlijk gebruik ik daar ook essentiële oliën bij!Tijdens de volle maan vind ik Lotte haar werkboeken altijd super fijn om...

Mijn talenten ontdekken

Mijn talenten en big WHY ontdekken Mensen bewust maken van hun talenten is mijn grote passie. Als ogen gaan schitteren, omdat er kwartjes vallen ben ik in mijn element. Echter, ben ik ook heel lang iemand geweest die geen idee had wat mijn toegevoegde waarde was......

Nieuwe maan in Stier

Essentiële oliën om de Nieuwe Maan in Stier te ondersteunenIk ben geen expert op het gebied van de maan. Echter, ben ik dit jaar bewust aan het leven op het ritme van de maan. En elke maan ondersteun ik mijn ritueel met essentiële oliën. Essentiële oliën voor de...

Pin It on Pinterest

Share This