Mijn talenten en big WHY ontdekken

Mensen bewust maken van hun talenten is mijn grote passie. Als ogen gaan schitteren, omdat er kwartjes vallen ben ik in mijn element. Echter, ben ik ook heel lang iemand geweest die geen idee had wat mijn toegevoegde waarde was…

Wat zijn mijn talenten?

Na mijn afstuderen ben ik begonnen met een PhD over een levenlang leren. Ik had een achtergrond in ‘consumentenwetenschappen’ en voelde me als een vogel in een gouden kooi. Het plaatje klopte: ik had toch een studie gedaan om onderzoeker te worden en uit alle assessments die ik had gedaan kwam dat onderzoek bij mij pastte…. maar ik voelde me niet gelukkig. 

Elke keer als ik anderen over mijn onderzoek vertelde werd iedereen super enthousiast en dacht ik: “Wat mis ik hier? Waarom is iedereen enthousiaster dan ik?” En na een half jaar wikken en wegen besloot ik te stoppen. 

 

Een zwart gat…

De periode die toen volgde was best een hele gekke als ik erop terug denk. Ik heb altijd de ‘flow’ gevolgd: goed mijn best doen op school, tijdens mijn studie en toen de PhD. En toen ik daarmee stopte viel ik voor mijn gevoel in een zwart gat: wat wil ik dan?

Ik ging in het wilde weg solliciteren op alles wat ik tegenkwam: pr, marketing, marktonderzoek. En toen bleef kwalitatief marktonderzoek hangen. Ik kreeg positieve reacties van de mensen om mij heen dat ik zo goed ben in vragen stellen. En het leek me super tof. Dat was het alleen ook niet…

Ik voelde me echt onzeker op dat moment. Voor mijn gevoel wist iedereen wat hij/ zij wilde, maar ik had echt geen idee.

 

Iets vinden door te doen

Gelukkig had ik de mogelijkheid om voor mezelf te beginnen en toen ik eenmaal ‘zakelijk tekenen‘ ontdekte werd ik een stuk vrolijker! Behalve tekenen deed ik nog veel meer projecten en gaven de mensen om me heen me feedback op mijn ‘talenten’. 

Grappig, want als je toen aan mij had gevraagd wat mijn talenten zijn, had ik je geantwoord wat ANDEREN over mij zeiden. En daar zit natuurlijk een kern in: het zijn dingen waar ik GOED in ben. Echter niet per se mijn talenten.

 

De Talentenscan

Tijdens een van de projecten kwam een collega met een ‘talentenscan‘ aanzetten. Ik weet nog dat ik echt zo sceptisch was. Gedurende alle sollicitaties had ik al zo veel assessments gedaan en ik vond die vragenlijsten vreselijk! Maargoed, hij was zo enthousiast dat ik nieuwsgierig werd. En toen de eigenaar vertelde dat het geen vragenlijst was maar juist draaide om afbeeldingen was mijn interesse gewekt!

De talentenscan maken duurde nog geen kwartier. Ik vond de afbeeldingen maar gek, wat kunnen die nou over mij zeggen?

Maar het gesprek dat ik daarna had was lifechanging. Alles voelde spot on. Er kwam uit dat ik zoekende was naar wat bij me past. Dat ik alles wat ik doe super goed probeer te doen, zodat anderen niet zeggen dat ik het ‘fout’ heb gedaan. En dat ik af en toe super impulsief kan zijn. Maar ook dat ik een visionair ben die kansen ziet en graag anderen inspireert. 

En er kwam uit dat ik potentie heb om anderen al coachend te begeleiden. En daar ben ik vol in gesprongen toen! Want de scan had bij mij echt iets in beweging gezet. Ik ben gelijk een opleiding gaan doen om ook met de talentenscan te kunnen gaan werken en elke dag leer ik nog meer over hoeveel die afbeeldingen kunnen zeggen over iemand. 

De Talentenscan

Tijdens een van de projecten kwam een collega met een ‘talentenscan‘ aanzetten. Ik weet nog dat ik echt zo sceptisch was. Gedurende alle sollicitaties had ik al zo veel assessments gedaan en ik vond die vragenlijsten vreselijk! Maargoed, hij was zo enthousiast dat ik nieuwsgierig werd. En toen de eigenaar vertelde dat het geen vragenlijst was maar juist draaide om afbeeldingen was mijn interesse gewekt!

De talentenscan maken duurde nog geen kwartier. Ik vond de afbeeldingen maar gek, wat kunnen die nou over mij zeggen?

Maar het gesprek dat ik daarna had was lifechanging. Alles voelde spot on. Er kwam uit dat ik zoekende was naar wat bij me past. Dat ik alles wat ik doe super goed probeer te doen, zodat anderen niet zeggen dat ik het ‘fout’ heb gedaan. En dat ik af en toe super impulsief kan zijn. Maar ook dat ik een visionair ben die kansen ziet en graag anderen inspireert. 

En er kwam uit dat ik potentie heb om anderen al coachend te begeleiden. En daar ben ik vol in gesprongen toen! Want de scan had bij mij echt iets in beweging gezet. Ik ben gelijk een opleiding gaan doen om ook met de talentenscan te kunnen gaan werken.

 

Mijn big Why

Zo kwam ik er al doende achter dat ik echt super goed ben in een warme, veilige sfeer te creëren waar mensen zich thuisvoelen en hun verhaal kunnen doen. Ik ben iemand die snel kansen & mogelijkheden ziet. Tel mijn nieuwsgierigheid daarbij op en je hebt een leuke sparringspartner!

Het is mijn passie om met ambitieuze ondernemende mensen te kijken hoe ze nog meer energie krijgen van wat ze doen.  Ik draai op enthousiasme en ik houd ervan om dat vuurtje aan te wakkeren!

Wat ik zelf vooral mooi vind aan de scan is dat het niet gaat om veranderne, maar om nog meer jezelf te worden! En nog meer te gaan ondernemen in waar jouw talenten liggen! Want als je dat doet, dan ben je niet te stoppen. Dat heb ik zelf gemerkt.

Elke keer als ik thuis kom van een gesprek dan sta ik te stuiteren van vrolijkheid. En dat is de kracht van talenten. Het gaat er niet alleen om dat je er GOED in bent, maar vooral dat ze je ENERGIE geven! Er zijn veel meer dingen waar je misschien goed in bent, maar als het je geen energie geeft…. wat blijft er dan over?

 

Lees meer:

Volle Maan in Schorpioen

Volle maan in WeegschaalLeven met de maan! Het bevalt me eigenlijk wel: elke keer een vast moment om te reflecteren en intenties te zetten. En natuurlijk gebruik ik daar ook essentiële oliën bij!Tijdens de volle maan vind ik Lotte haar werkboeken altijd super fijn om...

Nieuwe maan in Stier

Essentiële oliën om de Nieuwe Maan in Stier te ondersteunenIk ben geen expert op het gebied van de maan. Echter, ben ik dit jaar bewust aan het leven op het ritme van de maan. En elke maan ondersteun ik mijn ritueel met essentiële oliën. Essentiële oliën voor de...

Hoe ben ik begonnen met essentiële oliën?

Hoe ik ben begonnen met essentiële oliën!Het lijkt misschien alsof ik 'expert' ben op het gebied van essentiële oliën, maar 1,5 jaar geleden wist ik nog niet eens dat ze bestonden. Dus: hoe begin je met essentiële oliën?Het begin De zomer van 2018 voelde ik me niet...

Pin It on Pinterest

Share This