Koken met essentiële oliën

Koken met essentiële oliën is echt magisch voor mij. Waarschijnlijk gebruik je elke dag al een beetje plantenmagie: de groenten, het fruit, de peulvruchten en de noten die je eet zijn allemaal giften aan jou van de planten. 

Food magic

Waarom zou je jouw maaltijden of drankjes niet nog meer versterken met essentiële oliën als extra smaakmaker? Voeg een oliën toe aan elk gerecht, soep, saus, rauw voedsel of klaargemaakt eten. Je kunt je water of andere dranken, zoals thee of vruchtensap, op smaak brengen met een olie. Let wel op dat dit alleen kan met de oliën van dōTERRA.

Koken & bakken is een fantastische manier om je essentiële oliën te gebruiken!

  • In rauwe chocolade en cacao-elixers kun je bijvoorbeeld enkele van de kruidenoliën combineren met de citruses en misschien een hars olie.
  • Een soep- of pastaschotel kan worden next level worden met een melodie van kruiden- en zaadoliën.
  • Een ​​smoothie met een toevoeging van Lime olie.
  • Een taart of cake of ander baksel kun je nog lekkerder maken met een olie! Denk ook aan ‘Heel Holland Bakt!

Wanneer je essentiële oliën aan je gerechten toevoegt, maximaliseer je de opname van goede vetten uit bijvoorbeeld avocado’s, kokosnoot, noten, chiazaad of extra vergine olijfolie. Dubbele win!

Er zijn veel manieren om te spelen met essentiële oliën in de keuken. Als je eenmaal op ontdekkingsreis gaat door dit magische olielandschap, zul je ontdekken dat er talloze manieren zijn om ze in jouw dagelijkse maaltijden te introduceren.

Iemand die de magie van oliën in eten verstaat is Vanessa Jean. Dus als je hier warm van wordt, kijk dan zeker even op haar website!

Gratis mini cursus over essentiële oliën

Korte online intrō cursus over essentiële oliën en hoe JIJ ze kunt gebruiken in jouw dagelijks leven. Deze mini cursus is geschikt voor jou als je nog geen account hebt bij dōTERRA en nieuwsgierig bent naar essentiële oliën.

Lees meer:

Volle Maan in Schorpioen

Volle maan in WeegschaalLeven met de maan! Het bevalt me eigenlijk wel: elke keer een vast moment om te reflecteren en intenties te zetten. En natuurlijk gebruik ik daar ook essentiële oliën bij!Tijdens de volle maan vind ik Lotte haar werkboeken altijd super fijn om...

Mijn talenten ontdekken

Mijn talenten en big WHY ontdekken Mensen bewust maken van hun talenten is mijn grote passie. Als ogen gaan schitteren, omdat er kwartjes vallen ben ik in mijn element. Echter, ben ik ook heel lang iemand geweest die geen idee had wat mijn toegevoegde waarde was......

Nieuwe maan in Stier

Essentiële oliën om de Nieuwe Maan in Stier te ondersteunenIk ben geen expert op het gebied van de maan. Echter, ben ik dit jaar bewust aan het leven op het ritme van de maan. En elke maan ondersteun ik mijn ritueel met essentiële oliën. Essentiële oliën voor de...

Pin It on Pinterest

Share This