Hooikoorts verschijnselen en oliën

Als je gevoelig bent voor hooikoorts kan de lente een periode zijn waar je mee worstelt. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je niet meer naar buiten kunt. Essentiële oliën kunnen je namelijk helpen om de hooikoorts verschijnselen te verlichten!

Wat zijn verschijnselen van hooikoorts?

Ongeveer 1 op de 8 mensen in Europa heeft hooikoorts (soms ook wel pollenallergie of allergie voor pollen genoemd). Hooikoorts is een allergische reactie aan de luchtwegen die wordt veroorzaakt door het inademen van stuifmeel. Stuifmeel zweeft in de lente vrij door de lucht en kan afkomstig zijn van verschillende grassen, bomen of (on)kruiden.

Hooikoorts lijkt qua klachten erg op verkoudheidsklachten: zoals

 • Loopneus of verstopte neus
 • Niesbuien
 • Tranende en jeukende ogen
 • Kriebelhoest
 • Benauwdheid
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Er zijn drie essentiële oliën die je super kunnen ondersteunen als je last hebt van hooikoorts:

 • Lemon : Van citroenolie is bekend dat het krachtige reinigende eigenschappen heeft om de systemen van het lichaam te reinigen en het lichaam het hele jaar door te beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Verder wordt citroenolie vaak gebruikt bij ademhalingsproblemen.
 • Lavender: Lavendelolie is een natuurlijke anti-histamine en kan direct verlichting geven bij kriebel in je gezicht, neus of mond. Verder staat lavendelolie bekend om zijn kalmerende en balancerende werking en helpt super als je een allergische reactie hebt.  Inwendig genomen (let op doe dit alleen met de olie van dōTERRA) staat lavendelolie erom bekend dat het krachtig intern en extern kalmeert.
 • Peppermint bevordert een zuivere ademhaling,  een gezonde ademhalingsfunctie en helpt bij overtollig slijm. Zo helpt pepermuntolie om gemakkelijker te ademen.

Samen zorgen ze voor de perfecte ondersteuning tijdens dit seizoen.

En dan is er nog Air/ Breathe (andere naam voor dezelfde olieblend). Deze olieblend wordt ook wel de ‘luchtweg samenstelling’
genoemd, omdat hij werkt op de luchtwegen. In de blend zitten: laurier, pepermunt, eucalyptus, tea tree, citroen en ravensara. De naam ‘luchtweg samenstelling’ zegt het eigenlijk al: deze blend opent de luchtwegen.

Hoe zet je de oliën in?

Als je thuis bent kun je Lavender, Lemon & peppermint samen in de diffuser doen. Zo reinig je ook gelijk de lucht in huis. En dus ook super fijn om lekker te kunnen doorslapen.

Je kunt ook  1 druppel Breathe in je handpalm doen en je handen over elkaar wrijven. Vouw je handen tot een kommetje en zet dat over je neus. Als je nu diep in en uit adement snuif je de geur diep op via je neus. Herhaal dit een paar keer en wrijf je handen dan over je borstkas.

Wat je ook kunt doen is 1 druppel lavendelolie op je duim en deze tegen je gehemelte aandrukken. De olie komt zo heel snel in de bloedbaan en werkt direct verlichtend. Zo helpt Lavender vrijwel direct om de kriebel in je gezicht te laten verdwijnen. Deze manier werkt afhankelijk van de persoon ongeveer 1 tot 4 uur, daarna mag je dit herhalen. Elke keer als je de kriebel op voelt komen, kun je dit dus doen!

Een andere mogelijkheid is om de oliën van dōTERRA in te nemen. Je kunt dan een Veggie Capsule (leeg omhulsel van een pil) pakken en daar gelijke verhoudingen van de oliën in doen. Bijvoorbeeld 2 druppels Lemon, Lavender en Peppermint. Bij intern gebruik heeft deze blend namelijk verstrekkende voordelen voor de gebruiker. De oliën versterken elkaar op die manier en zijn ideaal om seizoensongemakken aan te pakken.

 

TriEase Softgels

dōTERRA heeft zelf de TriEase Softgels ontwikkeld. Dit is een kant en klare softgel met de drie oliën erin. Zo hoef je zelf de oliën niet meer te mengen en aan een capsule toe te voegen. Je kunt gewoon een  fles TriEase Softgels in je tas, auto of thuis bewaren en er een pakken als je die nodig hebt.

Als je dagelijks  één of twee softgels inneemt, of indien nodig, bevordert dat een gezonde ademhalingsfunctie, een heldere ademhaling en kan het je lichaamssystemen reinigen, zodat je lekker naar buiten kunt om te genieten.

 

Ook slim om bijvoorbeeld een TriEase Softgels te pakken voordat je iets actiefs gaat doen in de lente of herfst.

Geniet van de lente!!

Gratis mini cursus over essentiële oliën

Korte online intrō cursus over essentiële oliën en hoe JIJ ze kunt gebruiken in jouw dagelijks leven. Deze mini cursus is geschikt voor jou als je nog geen account hebt bij dōTERRA en nieuwsgierig bent naar essentiële oliën.

Lees meer:

Volle Maan in Schorpioen

Volle maan in WeegschaalLeven met de maan! Het bevalt me eigenlijk wel: elke keer een vast moment om te reflecteren en intenties te zetten. En natuurlijk gebruik ik daar ook essentiële oliën bij!Tijdens de volle maan vind ik Lotte haar werkboeken altijd super fijn om...

Mijn talenten ontdekken

Mijn talenten en big WHY ontdekken Mensen bewust maken van hun talenten is mijn grote passie. Als ogen gaan schitteren, omdat er kwartjes vallen ben ik in mijn element. Echter, ben ik ook heel lang iemand geweest die geen idee had wat mijn toegevoegde waarde was......

Nieuwe maan in Stier

Essentiële oliën om de Nieuwe Maan in Stier te ondersteunenIk ben geen expert op het gebied van de maan. Echter, ben ik dit jaar bewust aan het leven op het ritme van de maan. En elke maan ondersteun ik mijn ritueel met essentiële oliën. Essentiële oliën voor de...

Pin It on Pinterest

Share This