Hoe ik ben begonnen met essentiële oliën!

Het lijkt misschien alsof ik ‘expert’ ben op het gebied van essentiële oliën, maar 1,5 jaar geleden wist ik nog niet eens dat ze bestonden. Dus: hoe begin je met essentiële oliën?

Het begin

De zomer van 2018 voelde ik me niet echt lekker in mijn vel. Ik had het gevoel dat ik TE dik werd en had al zoveel geprobeerd wat niet werkte dat ik op zoek was naar een nieuwe aanpak. Toen ik “Tony Robbins – I am not your Guru” documentaire op Netflix keek bleef me 1 zin bij: “als je gefrustreerd bent over je gewicht komt dat waarschijnlijk ergens anders vandaan.

Gelukkig was daar Doreen die net op dat moment een Healthy dag retreat organiseerde bij haar thuis. Het zag er allemaal zo tof uit dat ik me gelijk aanmelde! Doreen kende ik al een tijdje via Instagram en het was super tof haar voor het eerst te zien die dag. Toen ik bij haar thuis aankwam en een welkomstknuffel kreeg rook ze echt ZOO lekker! Ik vroeg dan ook gelijk wat ze op had en dat bleken essentiële oliën te zijn…. Ik had geen idee.

De rest van het retreat gebruikte ze oliën in water, had ze ze gebruikt in de gerechten en toen we gingen sporten kregen we een olie om ons te ondersteunen.

Mijn belangrijkste inzicht tijdens het retreat was dat ik als het op eten aankomt (en mijn lijf) ik super gemeen was naar mezelf toe! Ik zou nooit tegen anderen zeggen wat ik wel tegen mezelf zei/ van mezelf vond…. dus ZELFLIEFDE was mijn grootste eyeopener. Doe mij daar maar meer van!

Toen ik na het retreat helemaal voldaan in mijn auto stapte kwam ze nog naar buiten gerend om me een paar samples mee te geven om thuis te proberen…

 

Nieuwsgierig naar essentiële oliën?

Het zaadje van nieuwsgierigheid was geplant! Ik bleef Doreen volgen op instagram en zag steeds allemaal plantenmagie langskomen. Dus uiteidenlijk heb ik haar gevraagd of ze me meer kon vertellen…

Bij mij thuis is ze toen meer komen vertellen over de magie van de oliën en hoe ik er zelf mee kon beginnen! Aangezien mijn lovelife in de slaapkamer wel iets extra’s kon gebruiken vroeg ik advies op dat gebied. En natuurlijk wilde ik ook een olie op het gebied van zelfliefde! Want he! Waarom zou ik dat niet proberen??

Toen mijn pakketje in huis kwam was ik zooooo blij! Het was net op een moment dat ik een huisje aan zee voor mezelf had geboekt en ik nam ze allemaal mee om te proberen. Elke dag de diffuser aan en vol nieuwsgierigheid nieuwe dingen proberen…

Ik voelde me alleen ook wel een beetje overweldigd: hoe gebruik je ze? wat gebruik je waarvoor? En hoeveel? En hoe weet je dat?

Toen ik thuiskwam zakte alles een beetje weg. Ik gebruikte vooral Peppermint als ik hoofdpijn had en Lemon in mijn water, maar dat was het ook…

 

Community

Een paar maanden later werd mijn nieuwsgierigheid naar de oliën echter weer opgewekt. Ik zag een post langskomen in de Facebookgroep van Team Earth (de olie community waar ik me bij had aangesloten). Een van de vrouwen gaf een workshop over emoties & essentiële oliën.

Die workshop herinner ik me nog als de dag van gisteren. Ik voelde me super ongemakkelijk, want ik kende alleen Doreen… en ik had het idee dat iedereen elkaar kende.

Toen Caroline (de super lieve vrouw die de workshop leide) echter begon te vertellen was ik hooked! We volgden een prachtig protocol om alle belemmerende overtuigingen op te ruimen en onszelf open te stellen voor het leven dat we verlangden. En het was zo onwijs bijzonder om mee te maken. Ik voelde me soort van herboren!

Thuis aangekomen maakte ik een giga lijst van alle oliën die we gebruikt hadden en die ik ook wilde bestellen en sindsdien ben ik verliefd. Ik kan me een leven zonder de oliën niet meer voorstellen.

Elke dag wordt ik blij als ik ze zie en geniet ik ervan hoe ze mijn leven, maar ook dat van de mensen om me heen verrijken!

En het allermooiste: ze hebben me onwijs veel laten ervaren op het gebied van zelfliefde.

Mijn weegschaal is de deur uit gedaan en ik voel me super fijn in mijn lijf! En daarvoor ben ik ze zo onwijs dankbaar…

 

Share the gifts

Vandaar dat ik de gifts van de oliën ook ben gaan delen met de mensen om me heen en ik introductiesessies, workshops en 1 op 1 super veel deel over hun magie.

Niks maakt me gelukkiger dan als andere mensen de magie van de oliën ervaren en zich helemaal verwondert voelen!

Ik hoop dus dat ik jou hierin ook mag inspireren! Stel je open en laat 1 druppel essentiële olie jouw leven veranderen…. net zoals ze voor mij hebben gedaan.

 

Lees meer:

Volle Maan in Schorpioen

Volle maan in WeegschaalLeven met de maan! Het bevalt me eigenlijk wel: elke keer een vast moment om te reflecteren en intenties te zetten. En natuurlijk gebruik ik daar ook essentiële oliën bij!Tijdens de volle maan vind ik Lotte haar werkboeken altijd super fijn om...

Mijn talenten ontdekken

Mijn talenten en big WHY ontdekken Mensen bewust maken van hun talenten is mijn grote passie. Als ogen gaan schitteren, omdat er kwartjes vallen ben ik in mijn element. Echter, ben ik ook heel lang iemand geweest die geen idee had wat mijn toegevoegde waarde was......

Nieuwe maan in Stier

Essentiële oliën om de Nieuwe Maan in Stier te ondersteunenIk ben geen expert op het gebied van de maan. Echter, ben ik dit jaar bewust aan het leven op het ritme van de maan. En elke maan ondersteun ik mijn ritueel met essentiële oliën. Essentiële oliën voor de...

Pin It on Pinterest

Share This